Vívás: három férfi kardozónk a madridi vk főtábláján

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 17:20
Rabb Krisztián hibátlanul zárt a madridi vk csoportkörében (Fotó: Dömötör Csaba)
A kiemelt Szilágyi Áronhoz csak két magyar, Rabb Krisztián és Péch Kornél csatlakozott a férfi kardozók madridi világkupaversenyén.

 

A pénteki mérleg bizony nem túl szép: a férfi kardozók madridi világkupaversenyének pénteki selejtezője alól kiemeltként Szilágyi Áron felmentést kapott (és továbbra sem indulhatott a bokasérülése miatt Szatmári András), a kérdés az volt, hány magyar csatlakozik olimpiai bajnokunkhoz.

A csoportkör után mosolyoghattunk, hiszen Rabb Krisztián hibátlan mutatóval zárt, így a főtáblás indulóink száma kettőre nőtt, aztán azonban már nem akadt túl sok okunk az örömre, hiszen szép sorban búcsúztak el a mieink – sajnos köztük két csapatvilágbajnokunk, Decsi Tamás és Gémesi Csanád is, de a kettőből a végére három lett, merthogy a fiatal Péch Kornél is sikerrel verekedte át magát az egyenes kieséses szakaszon, így szombaton Madridban a 64 között három magyar köthet be.

VILÁGKUPAVERSENY, MADRID
KARD
FÉRFIAK
EGYÉNI
A csoportmérkőzéseken
Szilágyi Áron (kiemelt), Rabb Krisztián 6 győzelem/0 vereség, Gémesi Csanád 4/1, Péch Kornél 4/2, Decsi Tamás 3/3, Iliász Nikolász 3/3, Péch Miklós 2/4, Horváth Gergő 1/5
A 128 közé jutásért
Péch M.–Nowinowski (lengyel) 15:6
A 96 közé jutásért
Péch M.–Jeong Han Gil (dél-koreai) 15:14
Decsi T.–Fernández Blanco (spanyol) 15:14
Péch K.–Ramón Lopez (spanyol) 15:11
Pak Szang Vun (dél-koreai)–Gémesi Cs. 15:11
Mastrullo (olasz)–Iliász 15:14
A 64 közé jutásért
Péch K.–Kim Dzsi Von (dél-koreai) 15:13
G. Dragomir (román)–Decsi T. 15:12
Fotouhi (iráni)–Péch M. 15:13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik