Vívás: Szűcs Luca hetedik a plovdivi vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 15:09
Szűcs Luca (Fotó: Dömötör Csaba/archív)
Remek eredmény Plovdivból, avagy végre sikerült az áttörés: a kardozó Szűcs Luca pályafutása során először jutott a nyolcas táblára a felnőttek között.

Öt csapatvilágbajnokunkból három feljutott a főtáblára a női kardozók plovdivi világkupaversenyén, ott viszont szombaton már az első körben elveszítettük Battai Sugár Katinkát – a debreceniek vívója egyetlen tussal kapott ki. 

Aztán egy kanyarral később ismét egy egytusos vereséget voltunk kénytelenek elkönyvelni, azt pedig az októberi műtéte után egyre jobb formába lendülő Márton Anna szenvedte el. 

Hanem az eddig leginkább csak a csapatviadalokon remekelő Szűcs Luca nagyszerű napot zárt: pályafutása során először jutott nyolcaddöntőbe – ráadásul a nyolc közé jutásért hatalmasat fordított a görög Theodora Guntura ellen, aki nem mellesleg a világranglista hatodik helyezettje. 

Más kérdés, hogy az éremért a másik görög, a világranglista-negyedik Deszpina Georgiadu már túl nagy falatnak bizonyult, a 15:8-as vereség azonban mit sem von le Szűcs Luca kiváló szombati teljesítményéből: a hetedik hely önmagáért beszél. 

Vasárnap következik a csapatverseny – a cél, hogy a mieink megtartsák a világranglistán elfoglalt pozíciójukat, a második helyet. 

VILÁGKUPAVERSENY, PLOVDIV 
Kard. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért: Szűcs–Ozaki (japán) 15:10, Márton–Cieslar (lengyel) 15:10, Di Carlo (olasz)–Battai 15:14. A 16 közé jutásért: Szűcs–Rioux (francia) 15:13, Tartakovsky (amerikai)–Márton 15:14. Nyolcaddöntő: Szűcs–Guntura (görög) 15:14. Negyeddöntő: Georgiadu (görög)–Szűcs 15:8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik