Hosszabbított legjobbjaival a Vasas női röplabdacsapata

Vágólapra másolva!
2024.05.16. 15:16
Taylor Bannister (Fotó: Földi Imre, archív)
A legutóbbi idényben veretlenül bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda női röplabdacsapata meghosszabbította két legjobb pontszerzője, Fatoumatta Sillah és Taylor Bannister szerződését.

A fővárosi együttes csütörtökön honlapján jelentette be, hogy bár a gambiai-szlovén kettős állampolgár, négyes ütőként játszó Sillah-nak, illetve az amerikai feladóátló Taylor Bannsiternek is voltak anyagilag is igen kedvező ajánlatai európai élcsapatoktól, végül a maradás mellett döntöttek.

„Nagyszerű érzés volt minden magyarországi meccset megnyerni, mert bár ez volt a célunk, pont emiatt nagy nyomás volt rajtunk az egész idényben. A sikerünk titka a remek edzésmunka mellett a nagyszerű csapatszellemünk volt” – nyilatkozta Bannister, akit a magyar szövetség az Extraliga legutóbbi idényének legértékesebb játékosának (MVP) választott.

A Magyar Kupában MVP Sillah azt mondta, a legutóbbi volt pályafutása eddigi legjobb szezonja, hálás, hogy a stábtagok, valamint a csapattársai hamar befogadták, és bízik abban, hogy a következő idényben – elsősorban a nemzetközi porondon – felül tudják múlni a mostani eredményeiket.

Bannister 2021 decemberében, Sillah tavaly nyáron szerződött a Vasashoz, amely a veretlen együttes tagjai közül a korábbi válogatott Juhár Dalmával, Török Katával, Szalai Annával és Papp Orsolyával, a jelenleg a magyar nemzeti csapatot erősítő Erőss Mirtillel és Tóth Sárával, továbbá az azeri csapatkapitány Aysan Abdülazimovával is szerződést hosszabbított.

A görög Jannisz Atanaszopulosz irányította, az elmúlt három évben bajnok és kupagyőztes óbudaiak az előző idényben megszerezték történetük első főtáblás győzelmét a Bajnokok Ligájában, ezt követően pedig a negyeddöntőben búcsúztak a CEV-kupától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik