Izgalmas meccsek hétvégéje

Vágólapra másolva!
2005.11.22. 12:24
Címkék
Az idény legizgalmasabb játékhetén vagyunk túl az egyesült államokbeli profi amerikaifutball-bajnokságban, az NFL-ben: több találkozó is az utolsó másodpercekben dőlt el, és nem egy csapatnál ipari mennyiségben szállították a pontokat a támadóalakzatok.
Peyton Manning (fehérben) már újra vezeti a ligát TD-passzok tekintetében
Peyton Manning (fehérben) már újra vezeti a ligát TD-passzok tekintetében
Peyton Manning (fehérben) már újra vezeti a ligát TD-passzok tekintetében
Peyton Manning (fehérben) már újra vezeti a ligát TD-passzok tekintetében

Szavazás

Kié lesz a Super Bowl?

Írja be az itt látható számot!
A touchdown-gyártásban nem túl meglepő módon az Indinapolis-Cincinnati találkozó résztvevői jeleskedtek leginkább: a két gárda az első félidőben már 62 pontot szedett össze, és bár a másodikban kissé összeszedték magukat a védelmek, így is a nap leglátványosabb meccsét játszották.

A tizedik győzelmét sarató, még mindig veretlen Coltsban az irányító, Peyton Manning csattanós választ adott azoknak, akik úgy vélték, a mostanában inkább a futásra alapozó csapatból nem is tűnik ki annyira. A tavalyi év legjobbjának választott quarterback kedve szerint cincálhatta szét a Bengals védelmét, így a Coltsnak még az is belefért, hogy saját védőalakzatuk nem állt éppen feladata magaslatán.

A Cincinnati veresége jól jött a Pittsburgh Steelersnek, amely némi meglepetésre hosszabbítás után kikapott az AFC Északi csoportjának utolsó helyezettjétől, a Baltimore-tól. A Steelers harmadik számú irányítója, a Jacksonville elleni meccset egymaga elveszítő Tommy Maddox ismét bizonyította, hogy nem lehet rá számítani: összesen egy touchdown-passza volt egy interception és egy fumble mellett, de saját bevallása szerint is rosszul szerepelt. "Ha legalább a hosszabbításban sikerült volna egy-két dobásom, más lett volna a történet" – vélekedett. A Pittsburgh Ben Roethlisberger nélkül (Maddox-szal) félkarú óriásnak tűnik, de holtversenyben a Bengals-szal még vezeti csoportját, míg a Ravens három mérkőzés után szerzett újra touchdownt.

"Ember, te mit csinálsz már megint?" - kérdezheti a sérült pittsburghi Ben Roethlisberger (szemben) helyettesétől, a gyengélkedő Tommy Maddoxtól
"Ember, te mit csinálsz már megint?" - kérdezheti a sérült pittsburghi Ben Roethlisberger (szemben) helyettesétől, a gyengélkedő Tommy Maddoxtól

Az utolsó pillanatban dőlt el az Atlanta-Tampa Bay összecsapás is: a Falcons az utolsó percben épp készült végigmenni a pályán egy mindent eldöntő mezőnygólért, mikor még a saját térfelükön Michael Vicket ledöntötték, elejtette a labdát is, így a Buccaneers rúghatta be a győzelmet jelentő hárompontost.

Az Oakland Raiders a rájátszás esélyéért vívott meccsen fontos győzelmet aratott a Washington ellen, 13-3-as hátrányból fordítva a második félidőben. A találkozó hőse a Raiders edzője, Norv Turner volt, aki korábban hét éven át szolgálta a Redskinst, de dicstelenül kellett távoznia.

A hétfő esti Minnesota-Green Bay találkozón aratott győzelmével a pár hete az összeomlás határán lévő, azóta azonban zsinórban háromszor győztes Vikings 50 százalékra tornázta fel magát. A két csapat lekopírozta egy hónappal ezelőtti meccsét: akkor is, most is a Minnesota rúgója, Paul Edinger szerzett győzelmet érő mezőnygólt az utolsó másodpercben. A Packers már nyolcadik vereségénél tart két siker mellett, így Brett Favre csapata immár lemondhat a rájátszásról – és lehet, hogy a visszavonulását fontolgató legendás irányítóról is.

Két csapatot is lenulláztak a héten: a Miami Dolphins a Cleveland Browns ellen nem tudott pontot szerezni, míg a New York Jets a Denver Broncos ellen nyújtott terített betlit. Mindkét csapatnál az irányítókon ment el a meccs, amint azt már mindkét csapatnál meg is szokhatták. A Delfineknél Sage Rosenfels olyan gyengén dobott (teljes 14 yardig jutott egy félidő alatt), hogy a második játékrészre a sérült Gus Frerotte-nak kellett bejönnie – ő se volt jobb. A Jets még ennél is szerencsétlenebb tudott lenni: Brooks Bollinger sem sokat tett hozzá a játékhoz, de legalább nem fog rá emlékezni, milyen gyenge volt mivel egy ütközés után agyrázkódást szenvedett és hosszasan hányt az oldalvonal mellett. Cseréje, a 42 évesen reaktivált Vinny Testaverde dobott két interceptiont, el is ejtett két labdát, majd a bokája is megsérült. "Az irányítóink romokban hevernek" – kesergett Herman Edwards, a Jets edzője is.

NFL, 11. játékhét
  • Arizona - St. Louis 38-28
  • Carolina - Chicago 3-13
  • Detroit - Dallas 7-20
  • Indianapolis - Cincinnati 45-37
  • Jacksonville - Tennessee 31-28
  • Miami - Cleveland 0-22
  • New Orleans - New England 17-24
  • Oakland - Washington 16-13
  • Philadelphia - N.Y. Giants 17-27
  • Tampa Bay - Atlanta 30-27
  • Seattle - San Francisco 27-25
  • Buffalo - San Diego 10-48
  • N.Y. Jets - Denver 0-27
  • Pittsburgh - Baltimore 16-13 - hosszabbítás után
  • Kansas City - Houston 45-17
  • Minnesota - Green Bay 20-17
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik