NHL: az első harmadban lesöpörte a Senators a Sabrest

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 07:51
Pinto négy ponttal zárt (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerda éjjeli mérkőzésein az Ottawa Senators úgy nyert 6–2-re a Buffalo Sabres otthonában, hogy az első harmadban már 5–0-ra vezetett, míg a Tampa Bay Lightning mindhárom játékrészben betalálva győzött a Boston Bruins ellen.

 

Nem került közelebb a Buffalo Sabres a rájátszáshoz, miután már az első harmadban, mindössze kilenc perc játék után négyszer kapitulált az Ottawát fogadva, ráadásul a játékrész utolsó percében a Senators az ötödik gólját is megszerezte. Ezzel gyakorlatilag az első húsz perc után eldőlt a mérkőzés, s bár a középső harmadban a Sabres két góllal szépített, a harmadik felvonásban már ismét csak ottawai gólt láthatott a csaknem 15 ezer fős buffalói közönség: Shane Pinto az első harmadban kiosztott három gólpassza után az üres kapuba betalálva beállította a végeredményt, 6–2-re nyert a Senators. Egyre nagyobb tehát az esélye annak, hogy a Buffalo sorozatban 13. alkalommal is lemarad a rájátszásról.

Az este másik meccsén a Tampa Bay úgy nyert 3–1-re a Boston ellen, hogy a Lightning mindhárom harmadban betalált. Az első harmad kiegyenlített játékot, egy-egy gólt és egy bunyót hozott – a tampás Tanner Jeannot szó szerint véresre verte Trent Fredericet –, a középsőben pedig Braydon Point idénybeli 42. gólja már a hazaiakat juttatta előnyhöz. A végeredményt a liga pontkirálya, Nyikita Kucserov állította be a harmadik játékrészben, ő is a 42. gólját szerezte az idényben, s van még mellé 82 gólpassza, így 124 ponttal a bajnokság legponterősebb játékosa, eggyel megelőzve a coloradói Nathan McKinnont.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 2–6
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik