NBA: a Bulls kiejtette a Hawkst és a Heattel csap össze, rájátszásban a 76ers

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 08:35
Coby White karriercsúccsal vezette győzelemre a Bullst a Hawks ellen (Fotó: Getty Images)
Az Atlanta Hawks számára ért véget az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) idénye a magyar idő szerinti csütörtöki játéknapon, miután a play-in elődöntőjében 131–116-ra kikapott a Chicago Bullstól, amely a Philadelphia 76erstől vereséget szenvedő Miami Heattel csap össze a továbbjutásért, miközben Embiidék a győzelemmel bejutottak a rájátszásba.

Hiába kezdett jobban a Philadelphia 76ers vendégeként a nagyszünetben 12 ponttal vezető Miami Heat, az alapszakasz hajrájára visszatérő Joel Embiid vezette hazaiakkal nem tudott mit kezdeni. A harmadik negyedben a vendéglátó faragott hátrányából, de a vezetést csak az utolsó 12 percben vette át. A hazaiak pedig 96–96 után már nem engedték ki a kezükből az előnyt, s izgalmas végjáték után győztek 105–104-re és bejutottak a rájátszásba.

A játéknap másik mérkőzésén az alapszakaszban a Keleti főcsoportban kilencedik Chicago Bulls és a tizedik Atlanta Hawsk csapott össze azért, hogy a Sixers ellen vereséget szenvedő Heat ellen kivívhassa a rájátszásba jutást. 

Ez pedig a házigazda Bullsnak jött össze, köszönhetően kiváló első és harmadik negyedének, melyeket összességében 30 ponttal nyert meg, így közben az is belefért, hogy a másodikat Trae Youngék 12-vel húzták be. A Bulls könnyed, 131–116-os győzelmében oroszlánrészt vállalt a karriercsúcsot jelentő 42 pontot szóró Coby White, aki emellett kilenc lepattanót szedett le és hat asszisztot osztott ki.

White teljesítményét növeli az is, hogy két labdaszerzés mellett nem volt eladott labdája több mint 43 perc játékidő alatt.

A RÁJÁTSZÁS ÁLLÁSA JELENLEG

NBA
PLAY-IN TORNA, ELŐDÖNTŐK, KELETI FŐCSOPORT
Philadelphia 76ers–Miami Heat 105–104
Chicago Bulls–Atlanta Hawks 131–116

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik