NHL: tíz gól Edmontonban, majd szétlövéses Dallas-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 07:01
null
Patrick Kane (Chicago) már gólt is szerzett abból a korongból, amit a többiek még csak keresnek (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában tíz gól esett a rendes játékidőben az Edmonton Oilers–Dallas Stars találkozón, amelyen végül a szétlövés döntött, méghozzá a vendégek javára.



A 45. percig nem esett gól Detroitban, a Red Wings vezető találatát az 56. percben egalizálta a Colorado Avalanche, amely a szétlövésben a kilencedik pár után nyerte meg a találkozót. Edmontonban nyolc párra volt szükség, hogy eldőljön a szétlövés, de ott legalább a meccsen is potyogtak a gólok rendesen. Az edmontoni vezetést a Dallas kontrázta meg, ám az Oilers zsinórban vágott négyet – 13 perc alatt –, feladva a leckét a nagyon mentő vendégeknek. Tyler Seguin duplája a harmad harmadban már túlórát jelentette a Dallasnak, amely megnyerte a szétlövést.

Izgalmas, fordulatos meccset vívott egymással a Boston Bruins és a Buffalo Sabres, amely végül túlórába torkolt, ahol aztán Loui Eriksson szezonbeli hetedik gólja döntött. Ryan McDonagh már az 5. percben betalált, ezzel aztán nyert is a Rangers – zsinórban hatodszor –, a vesztes Carolina Hurricanes mind a 18 lövése – 4-4 az első és a harmadik harmadban – hatástalannak bizonyult. Cam Talbot így shutouttal zárt.

A Toronto hozzá sem tudott szagolni a Chicago győzelméhez, amely az első harmad végén, és a harmadik felvonás közepén is lőtt 2-2 gólt, miközben a vendégek 31-szer próbálkoztak – 15-ször a záró harmadban – hiába. Ez volt a Maple Leafs egymás utáni harmadik veresége. Antti Raanta lehozta a meccset shutouttal. Vincent LeCavalier mentette meg a Philadelphiát, amely a 47. percig 1–3-ra állt a Winnipeg Jets vendégeként. Innen lett LeCavalier-duplával iksz a mérkőzés, a túlóra aztán már csak 10 mp-ig tartott, az első lövés – Jakub Voracek érdeme – döntött is.


NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–Colorado Avalanche 1–2 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Dallas Stars 5–6 – szétlövéssel
Boston Bruins–Buffalo Sabres 4–3 – h.u.
Chicago Blackhawks–Toronto Maple Leafs 4–0
New York Rangers–Carolina Hurricanes 1–0
Winnipeg Jets–Philadelphia Flyers 3–4 – h.u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik