Torna: Mészáros Krisztofer Európa-bajnoki bronzérmes talajon

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 18:43
Fotó: AFP
Egy szeren jutott be a fináléba Mészáros Krisztofer a rimini torna Európa-bajnokságon, és ott nagyszerűen szerepelt: a harmadik helyen végzett.

 

A rimini Európa-bajnokság pénteki napját (estéjét) Mészáros Krisztofer nyitotta meg, hiszen a talaj fináléjával kezdődött a program, ott pedig elsőként a győriek Eb-ezüstérmes tornásza lépett először pódiumra.

Remek gyakorlatot mutatott be Szűcs Róbert tanítványa, ezt a 14.600 pont is mutatta.

Aztán jött ötödikként az izraeli Artem Dolgopjat, akiről elég, ha csak annyit mondunk, hogy talajon győzött a tokiói olimpián, és a tavalyi antwerpeni világbajnokságról is elhozta a szer aranyérmét – hogy talajon mennyire jó, azt pénteken is megmutatta, mert ugyan volt egy csúnya kilépése, ám három sorába is úgy beleállt a végén, mint a cövek, így aztán nem keltett meglepetést a magas pontszáma. A 14.833-mal előzött, mi meg elkezdhettünk izgulni, vajon marad-e a dobogón Mészáros Krisztofer.

Ott maradt.

A finálé legvégén a britek kiválósága, Luke Whitehouse mindenkit meglepett, még Dolgopjatot is leszorította az élről, ez pedig azt jelentette, hogy Mészáros Krisztofer a 2022-es müncheni kontinensviadal után, ahol talajon szerzett ezüstérmet, Riminiben is dobogóra állhatott ezen a szeren, ezúttal annak alsó fokára.

Az eredményhirdetés végén sikerült elérnünk Mészáros Krisztofert, aki így értékelt: „Az egyéni összetett után kicsit szomorú voltam, mert kevésen múlott a bronz, ezért a talajdöntőhöz úgy álltam hozzá, hogy majd ott megszerzem az érmet. Akárcsak Münchenben, ezúttal is elsőként szólítottak, ez nem könnyű szerepkör, ám van benne jó is, hiszen ha jó gyakorlatot csinál ilyenkor az ember, nyomást helyez az ellenfeleire. Pénteken ez történt. Örülök a bronzéremnek, bár ha még egy soromba jól beleállok, a győzelem is összejöhetett volna. Sebaj, majd összejön később!”

TORNA
EURÓPA-BAJNOKSÁG, RIMINI
Férfiak. Talaj
Európa-bajnok: Luke Whitehouse (Nagy-Britannia) 14.866, 2. Artem Dolgopjat (Izrael) 14.833, 3. Mészáros Krisztofer (Magyarország, klub: Győri AC, edző: Szűcs Róbert) 14.600

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik