Ferguson: szükség lenne a technológiára

Vágólapra másolva!
2007.01.30. 14:36
Sir Alex Ferguson is csatlakozott ahhoz a táborhoz, amelyik szükségesnek tartaná a video-visszajátszások bevezetését a csúcsszintű labdarúgásban. A Manchester United vezetőedzője szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) oldhatná meg a sürgető kérdést, s számos érvvel támasztotta alá mondandóját.
Sir Alex Ferguson haragja az asszisztensre zúdult szombaton
Reuters
Sir Alex Ferguson haragja az asszisztensre zúdult szombaton
Sir Alex Ferguson haragja az asszisztensre zúdult szombaton
Reuters
Sir Alex Ferguson haragja az asszisztensre zúdult szombaton

A Vörös Ördögök szakmai főnöke a Portsmouth elleni szombati FA-kupa találkozó kapcsán szólalt meg. A találkozó elején Nemandja Vidics fejesét a vendégek futballistája, Pedro Mendes a gólvonal mögül kanalazta ki, de a játékvezető és asszisztense sem vette észre. Így akkor még nem született meg a hazaiak vezető találata.

„Ki is eshettünk volna a kupából” – jegyezte meg a skót tréner, majd hozzátette: - Napjainkban túlságosan sok pénz és tét forog kockán a különböző ítéleteknél. Egy csapat el is búcsúzhat a kupából vagy a bajnokságtól a nem megfelelő döntések következtében. Szerintem a profi futballban szükség esetén használni kellene a modern technikát”.

Sir Alex Ferguson úgy véli, a labdarúgásnak példát kellene vennie más sportágakról, amelyekben már bevezették a video-visszajátszásokat.

„Nem vagyok rögbi- vagy krikett-rajongó, de azt azért észrevettem, mennyit változott a két sportág, mióta javított a döntéshozó technikáján. A futball legfontosabb vezetői minden úton gátolják a technológia bevezetését. Ez igen érdekes, hiszen semmi kétségük nem volt, amikor a világbajnoki döntőn a negyedik játékvezető jelzésére, a televíziós visszajátszás megtekintése után kiállították Zidane-t. Vagyis mégis kihasználták a technológia szolgálatát, az esetek kilencvenkilenc százalékában azonban szó sincs erről. Szerintem hamarosan a labdarúgásban is eljön az ideje a modern segítség használatának. Lehet, hogy én már nem érem meg, de biztos vagyok abban, hogy valamikor sor kerül a módosításra”.

Nemanja Vidics fejese után mindenki várta az eredményt
Reuters
Nemanja Vidics fejese után mindenki várta az eredményt

Néhány évvel ezelőtt a Manchester United-Tottenham mérkőzésen egyébként a hazaiak „úsztak meg” egy nyilvánvaló gólt, sőt akkor a labda legalább fél méterrel áthaladt a gólvonalon, míg szombaton csak néhány cm-rel. Érdekesség, hogy akkor éppen Mendes próbálkozása esetében maradt el a találat megítélése.

NEMANJDA VIDICS MEG NEM ADOTT GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik