Vinícius Júnior: Mi sosem adjuk meg magunkat; De Ligt: Kegyetlen a labdarúgás

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 23:50
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Matthijs de Ligt szomorúan, Vinícius Júnior örömittasan értékelt a lefújást követően (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid Joselu 88. és 91. percben szerzett találatainak köszönhetően 2–1-re legyőzte a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, ezzel bejutott a fináléba. A lefújás után néhány főszereplő értékelte a látottakat.

A mezőny egyik legjobbja, Vinícius Júnior csapata győztes mentalitását emelte ki a lefújást követően: „Ez a Real Madrid! Mi sosem adjuk meg magunkat, hiszünk magunkban és a szurkolóink támogatásában. Ez újra és újra meg fog még történni velünk. Hazai pályán érezzük, hogy bármire képesek vagyunk, hiszen velünk vannak a szurkolóink. Mindig nyerni akarunk, legyen annak bármilyen ára” – fogalmazott a Real Madrid brazil támadója.

A madridiak védője, Antonio Rüdiger is emelkedett hangulatban összegzett: „Ez százszázalékosan az akarat diadala volt. A Bayern mindig nagyon kemény ellenfél. Most átengedték a labdabirtoklást, nekünk volt több helyzetünk, ám Davies találata után a Bayern vált veszélyesebbé. Kész őrület, hogy visszajöttünk. A Bayern góljánál talán helyezkedhettem volna jobban is, de a lényeg, hogy bejutottunk a döntőbe.”

A Bayern München védője, Matthijs de Ligt érthetően nagyon csalódottan nyilatkozott: „Azt hiszem, ma este láthattuk, hogy mennyire kegyetlen a labdarúgás – így a holland középhátvéd. – Úgy vélem, kilencven percig stabilan teljesítettünk, nagyon éretten és rendezetten védekeztünk. Jó dolog, ha ilyen sokáig tartod magad a Bernabéuban, de elkeserítő – mint az olyan gyakran megtörténik a Real Madrid ellen –, ha így odaajándékozod a meccset.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) 2–1 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 579 néző. V: Marciniak (lengyel)
Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy – Valverde (Joselu, 81.), Tchouaméni (Camavinga, 70.), Kroos (Modric, 69.) – Bellingham (Militao, 90+10.) – Rodrygo (Brahim Díaz, 81.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Bayern München: Neuer – Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraui – Laimer, Pavlovic – L. Sané (Kim Min Dzse, 76.), Musiala (Th. Müller, 85.), Gnabry (A. Davies, 27.) – Kane (Choupo-Moting, 85.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Joselu (88., 90+1.), ill. A. Davies (68.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 4–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik