Kick-boksz Eb: két aranyérmet szerzett a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 00:29
Címkék
Az összes magyar érdekeltségű döntőt pénteken rendeztek a kick-boksz Európa-bajnokságon, és Wágner Vivien valamint Koszogovits Mihály személyében két sportolónk is aranyérmet szerzett a bakui tornán – adta hírül a monokli.com

Nem kezdődött jól a nap, ugyanis Urbán Anett az előző napi szabálytalan „alárugdosások" következtében lépni is alig tudott, s nem tudott kiállni a döntőre, így ezüstérmesként végzett.

Az első döntőt a magyar csapatból a veterán kategóriában, light-contact 79 kg-ban Koszogovits Mihály vívta az azerbajdzsáni Albert Qaribov ellen. Koszogovits nagyon okosan küzdött, technikás beugrásokkal gyűjtögette a pontokat. Amikor csökkent volna a különbség, kétszer is fejbe rúgta ellenfelét. Így a magyar csapat nagy ovációja mellett megnyerte a szövetség történetének első veterán Európa-bajnoki címét.

„Nyolc éve vonultam vissza az aktív versenyzéstől. De folyamatosan edzésben vagyok, és hiányzott a versenyek hangulata. Ha öt évvel korábban rendeznek ilyen versenyt, még jobb formában lettem volna. Az, hogy nem csak edzőként jöttem ki, hanem a versenyzői csapat tagjaként, nagyon jó dolog, mert utolérhetetlen hangulata van. Boldog vagyok, hogy érmet szereztem, és boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehettem" – nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok.

Az eredményhirdetés első blokkja után a hölgyeknél 50 kg-ban Krempf Réka az olasz Valeria Calabrese ellen döntőzött. A két világbajnok hasonlóan pörgős, technikás kick-bokszot mutatott be, s a harmadik menetben az olasz megerősítette a második menetben kiharcolt előnyét. Így Krempf a dobogó második fokára léphetett fel.

Molnár Mónika riválisa az 55 kg-ban az ukrán világbajnok, Katerina Solovei volt. A kellemetlen, az átlagnál jóval magasabb színvonalú lábtechnikát felvonultató ukrán lány ellen Molnárnak nem volt ellenszere. Nem érezte a távolságot, nem tudott a hosszú lábú ellenfeléhez közel kerülni, így az eredmény nem is lehetett kétséges, most ezüstéremmel kellett beérnie.

Wágner Vivien az orosz Valerija Iszakova ellen lépett ringbe, és jól kezdte a meccset. A második menet közepén ugyan egy kis holtpontot kellett átvészelnie, de sikerült. A harmadik menetben nagyon elfáradtak a küzdő felek, s sok lett a dulakodás, de az eredmény nem változott. 3:0 arányban győzött és Európa-bajnok lett Wágner Vivien.

„Simának éreztem a meccset, már az elején úgy véltem, megszerzem a győzelmet. A második menet végére elfáradtam. Szünetben Zrínyi Miklós mesterék mondták, hogy oldalsó rúgással kezdjek, és első kézzel akciózzak. A harmadik menetben, bár fáradt voltam, de még egy fejrúgást is sikerült bevinnem. Úgy vélem, ez az eddigi legjobb eredményem" – mondta Wágner.

Bár az utolsó nap még hátra van, a magyar érdekeltségű döntők már lezajlottak. A magyar kick-boksz válogatott összesítésben két arany, három ezüst és négy bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik