Kick-box: Tuinov–Gomez csata jön a Road to Oktagon küzdősport-gálán a 78 kilogrammos világbajnoki övért szombaton

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 15:40
Manuel Gomez, Rozman István és Vlagyiszlav Tuinov (Fotó: Ezer László)
A fővárosi BOK Sportcsarnokban kick-box világbajnoki címmérkőzéseket rendeznek a Road to Oktagon elnevezésű küzdősport-gálán április 27-én, szombaton. Az ISKA kick-box-világszervezet 78 kilogrammos övéért az orosz Vlagyiszlav Tuinov és az amerikai Manuel Gomez száll ringbe, míg a magyar Góman Renátó a 65 kilogrammos címre hajt.

Kick-box-világbajnoki címmérkőzéseket rendeznek a Road to Oktagon küzdősport-gála keretein belül április 27-én, szombaton este hat órától a fővárosi BOK Sportcsarnokban, a Hungarian Fighting Network szervezésében, a japán eredetű K–1 küzdősport szabályrendszere szerint. Az est fő összecsapását a Nemzetközi Kickbox-szövetség (International Sport Kickboxing Association, ISKA) 78 kilogrammos világbajnoki övéért vívja majd az orosz Vlagyiszlav Tuinov és az amerikai Manuel Gomez – a 70 kilogrammos ISKA-világbajnoki címre pedig egy magyar harcos, Góman Renátó hajt, ő a japán Morimoto Icsijóval küzd meg. A 65 kilogrammosok között egy négyes küzdelmet, melyben két 18 éves magyar induló méret meg. Nagy Krisztofer ellenfele az osztrák Samim Sahil lesz, a másik ágon az olasz Achraf Aasila és Sánta Máté mérkőzik. A két párharc győztese egymással csap össze a 65 kilós világbajnoki övért.

A Tuinov–Gómez találkozó győztesének lehetősége lesz kijutni a 14 év szünet után újrainduló K–1 World Grand Prix-re decemberben Japánba, és ISKA-világbajnokként kihívói pozícióba kerül a végső címért. Góman is ebben a versenysorozatban küzdhet, ha megveri Morimotót – első magyarként. A négyes küzdelem végső győztese részt vehet az Oktagon elnevezésű római küzdősport-rendezvény döntőjére június 29-én.

A budapesti Danubius Hotel Hungariában tartott sajtótájékoztatón a sportolók mellett részt vett még Nakaszaki Tosimicu az ISKA-világszervezet elnöke, és a rendezvény egyik supervisora, valamint Rozman István, a gála szakmai vezetője, a Kick-box Világszervezet (World Kickboxing Federation, WKF) elnöke.

„Köszönöm a szervezőknek, hogy megteremtik ezt a rendezvényt, nagy megtiszteltetés, hogy ringbe szállhatok ezen a címmérkőzésen, amely gyerekkori álmom, és alig várom, hogy egy nagyszerű mérkőzést vívjak ellenfelemmel” – mondta „A Gyémánt” becenéven is ismert Tuinov, aki az ISKA külön engedélyével ezen az egy találkozón képviselheti hazája színeit. Ezután leendő riválisa, Gomez következett, aki szintén megköszönte a lehetőséget, elmondta, hogy először jár Budapesten, és hozzátette, szintén szeretné megmutatni a tudását, és hogy megérdemelten van ezen a szinten.

A Morimotóval meccselő Góman Renátó a következőket mondta: „Köszönöm, hogy egy ilyen neves gálán bunyózhatok japán riválisommal, aki magas színvonalat képvisel, és megmutathatom ezen a találkozón ellene, hogy világszintre léphetek. Ha Morimotóval szemben jól teljesítek és sikerrel járok, akkor úgy hiszem, bárkivel összecsaphatok a világon.”

Szeri Attila, a Hungarian Fighting Network egyik tulajdonosa és a gála főszervezője elmondta, a harcosok és a gála tiszteletére nagyszabású megnyitóval készülnek, egy 200 négyzetméteres színpadon többek között 11 japán dobossal, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói által bemutatott koreográfiával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik