Újpest: portugál középpályás szerződtetéséről tárgyalnak – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 11:53
Rúben Pinto távozik Fehérvárról (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC tárgyalásokat folytat a Fehérvár FC lejáró szerződésű portugál középpályásával, a 32 éves Rúben Pintóval.




Nemrég már beszámoltunk arról, hogy a Fehérvár FC 32 éves portugál középpályásának, Rúben Pintónak a nyáron lejár a szerződése, így már tárgyalhat a lehetséges kérőivel. Információink szerint egyikük az idén jelentősen átalakuló Újpest FC.

„Annyit elárulhatok, hogy Pinto Fehérváron nem fog hosszabbítani és van két NB I-es ajánlata, így jó esélye van arra, hogy Magyarországon belül vált, de csapatnevekről még nem beszélhetek" – nyilatkozta megkeresésünkre a futballista menedzsere, Márkus Gyula, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az Újpest érdeklődését.

A portugál sztárcsapatban, a Benficában nevelkedett, korábbi U21-es válogatott Pinto 2020-ban a CSZKA Szófiától szerződött Fehérvárra. A védekező középpályást magyarországi pályafutása alatt több sérülés is hátráltatta, 62 fehérvári tétmeccsen négy gólpasszt adott, gólt nem szerzett. Ebben az idényben 11 mérkőzésen szerepelt az élvonalban, de csak 175 perce jutott neki, így nem meglepő a távozása.

VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezik: George Dobson (Charlton Athletic – Anglia), Tóth Balázs (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg?)
Kölcsönből visszatérhet: Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim Kastrati (koszovói, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország), Franck Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország)
Kiszemelt: Tristan Máni Orrason (izlandi, Breidablik – próbajáték)
Lejár a szerződésük, jelen állás szerint szabadon távozhatnak: Bese Barnabás, Fiola Attila, Hangya Szilveszter,  Rúben Pinto (portugál – Újpest FC), Emil Rockov (szerb), Szabó Levente (jelenleg kölcsönben: DVTK)
Kölcsönből visszatér klubjához: Mamoudou Karamoko (francia, FC Köbenhavn – Dánia, lejár a kölcsönszerződése)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik