Hajrá, foci: már rég nem az ország legrosszabb csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.08. 09:51
Tizenhat évvel ezelőtt televíziós stábok, újságírók „zarándokoltak" Bakonyszombathelyre, hogy lássák az ország legrosszabbnak nevezett futballcsapatát. A Kisbér melletti település együttese az 1997–1998-as szezonban úgy végzett a Kisbér körzeti labdarúgó-bajnokság utolsó helyén, hogy 34 mérkőzésen 28 gólt rúgott és 205-öt kapott. Egyetlen győzelmét pedig az utolsó fordulóban szerezte.

„A keret szinte teljesen kicserélődött, de a szertárunk falán ott lóg az egyik bulvárújság hatalmas címe, amely szerint a Bakonyszombathely az ország legrosszabb csapata – mondta Marton Henrik, a jelenlegi csapat játékos-edzője a „Hajrá, foci!” hetilapnak. – Azon dolgozunk, hogy a cikk mellé egy, a sikertörténetünkről szóló írás is kikerüljön."Marton Henrik, a jelenlegi csapat játékos-edzője a „Hajrá, foci!” hetilapnak. – Azon dolgozunk, hogy a cikk mellé egy, a sikertörténetünkről szóló írás is kikerüljön."

Nos, a Bakonyszombathely jól szerepel a Komárom-Esztergom megyei másodosztályban, a hétvégén rangadót nyert (3–2) Mocsán, és a második helyre lépett fel a tabellán.

„Sokan kérdezik, mi a sikerünk titka, pedig az előző szezonhoz képest alig változott a keretünk. Csupán annyi, hogy jó a csapatunk, közösséget alkotunk, igazi baráti társaság a mienk. Szükség van a rendezett anyagi háttérre is, és persze sokat köszönhetünk a szurkolóinknak, a hazai meccseinken rendre két-háromszázan buzdítanak bennünket, sokan idegenbe is velünk tartanak. A bakonyszombathelyiek imádják a focit! Ha hiszi, ha nem, a Fradi, az Újpest és a Diósgyőr után nekünk van az országban a legjobb szurkolótáborunk, annyi különbséggel, hogy a meccsek után mi együtt sörözünk a drukkerekkel."

A bakonyaljai együttes az elmúlt szezonban aranyérmet szerzett a megyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjában.

„Mivel nem tudtuk, hogy a megye kettőben mi vár ránk, kezdetben a biztos bennmaradást emlegettük. Most már az lenne a csoda, ha kiesnénk. Örülnék, ha a téli szünetben igazolnánk egy olyan középpályást, aki kellően kiszolgálná a két villámgyors csatárunkat, a két testvért, Janó Attilát és Janó Szabolcsot. Szóval, ha minden a terveink szerint alakul, megpróbáljuk megszerezni az első hat hely valamelyikét, de én reménykedem a dobogóban is. Ehhez arra is szükség lenne, hogy egy héten legalább egyszer a keret minden tagja részt vegyen az edzésen" – jegyezte meg Marton Henrik, aki a csapat kapusaként is igyekszik helytállni.

MEGJELENT A HAJRÁ, FOCI! LEGFRISSEBB SZÁMA, A TARTALMÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Keresse a lapot az újságárusoknál vagy töltse le digitális formátumban az alábbi linkeken.

DIGITALSTAND/Hajrá, foci!

DIMAG/Hajrá, foci!

Észrevételeiket, javaslataikat a helyi labdarúgóéletről ahajrafoci@nemzetisport.hue-mail címre várjuk.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik