Hajrá, foci!: újsághirdetésben kerestek kapust; címlapon a volt fradista

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 13:23
Ismét megjelent a Nemzeti Sport időszaki kiadványa Hajrá, Foci! címmel. A lap az amatőr megyei labdarúgás csapatainak eredményeit, klubéletét mutatja be, kiegészítve a megyei ifjúsági bajnokság eredményeivel, a Budapest-bajnokság, a női labdarúgás és a futsalbajnokság eredményeivel. Az állandó rovatok mellett hetente színes, érdekes cikkek, háttéranyagok és interjúk olvashatók a lapban, amely minden szerdán 195 forintért megvásárolható az újságárusoknál.

Elkezdődött a tavaszi idény az amatőr labdarúgásban is, bár néhány megyében csak a hét végén, illetve a tíz nap múlva rendezik az első fordulót. Ahol viszont mérkőzéseket játszottak, majdnem minden megyében történt visszalépés a télen. Szomorú, de igaz, néhol mindössze százötvenezer forintot „kalapoztak” össze a klubvezetők, az összeg azonban csak három-négy mérkőzés költségeit fedezné. Elkezdődött a tavaszi idény az amatőr labdarúgásban is, bár néhány megyében csak a hét végén, illetve a tíz nap múlva rendezik az első fordulót. Ahol viszont mérkőzéseket játszottak, majdnem minden megyében történt visszalépés a télen. Szomorú, de igaz, néhol mindössze százötvenezer forintot „kalapoztak” össze a klubvezetők, az összeg azonban csak három-négy mérkőzés költségeit fedezné.

Utazó riporterünk, Csillag Péter a tavasszal bejárja Tolnát, Baranyát – s még számtalan helyet az országban –, barangol a magyar futball rejtett tájain. Első állomása Dunaszekcső volt, ahol még mindig szívesen emlékeznek 1996. október 2-ra, amikor a Baranya megyei település csapata 1–0-ra legyőzte a Ferencvárost.

Tavaszi első számunkban Pest megye kapott kiemelt helyet a lapban. Egyebek mellett Kénoszt Ferencről is olvashatnak, aki 49 esztendősen – és a Pénzügyőr U17-es csapatának irányítása mellett – az Alsónémediben futballozik. De érdemes elolvasni a Balla Mihállyal készült interjút, aki a kilencvenes években az NB I-ben is játszott, jelenleg az Örkény SE labdarúgója, s a tavasszal új edzővel dolgozhat.

Címlapsztori: Maróti Béla. A Bp. Honvéd, a Kaposvári Rákóczi, a Ferencváros és a Lombard Pápa korábbi középpályása másfél évvel korábban eltűnt a magyar labdarúgásból, csalódottan vette tudomásul, Magyarországon csak nevében profi osztály az NB I, ezért a civil életben próbál boldogulni. Győr mellett falatozót üzemeltet, s amint felgyógyul combizomhúzódásából, a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban szereplő Dunántúli AC-ban futballozhat tovább.

A tavasszal állandó fókuszban szerepel a Budapest-bajnokság, s szintén indítottunk egy sorozatot, amelyben hetente bemutatunk egy-egy alacsonyabb osztályban szereplő egyesületet. Elsőként a IV. osztályban vitézkedő Issimo SE-t, amelynek vezetői újsághirdetésben kerestek kapust.

MEGJELENT A HAJRÁ, FOCI! LEGFRISSEBB SZÁMA, A TARTALMÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Keresse a lapot az újságárusoknál vagy töltse le digitális formátumban az alábbi linkeken!

DIGITALSTAND/Hajrá, foci!

DIMAG/Hajrá, foci!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik