Szentes Lázár: Belátom, ez védhetetlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.23. 08:51
null
Tehetetlenség: a Haladás 15 forduló alatt 5 gólt szerzett, sereghajtó (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 15. fordulójának szombati napján egyedül a DVTK ünnepelhetett idegenbeli sikert, ezzel pedig leszakította a Paksot a harmadik helyért folyó küzdelemben. Garami József, az MTK szakmai igazgatója szerint apró termetű játékosai megijedtek a hórihorgas diósgyőriektől, majd az ijedtség elmúltával nem tudták kihasználni lehetőségeiket. Szörnyű formában van a két kieső helyre süllyedt, patinás csapat: a PMFC legutóbbi hat, a Haladás legutóbbi öt mérkőzését veszítette el. Szentes Lázár szerint a szombathelyiek eredménytelensége védhetetlen. Mestermérlegek.

 

 

MTK–DIÓSGYŐRI VTK 0–2

Garami József (MTK): „Nem játszottunk jól az első negyvenöt percben. Apró termetű játékosaim túlságosan megijedtek a hórihorgas diósgyőriektől. De nemcsak ez volt a baj, nem találtuk a ritmust, nem találtuk a saját játékunkat. A szünetben megbeszéltük a hibákat, és arra kértem mindenkit, futballozzon bátrabban, mert még lehet keresnivalónk. És így is történt. Megvoltak a lehetőségeink, még az egyenlítésre is. A DVTK erős csapat, van négy-öt hazai szinten kimagasló képességű játékosa. Ellenfelünk most könyörtelenül kihasználta hibáinkat, ezért nem mondhatom azt, hogy érdemtelenül jutott a három ponthoz. De minden másként alakul, ha a szünet után gyorsan szépítünk...”

Tomiszlav Szivics (DVTK): „Rendkívül fontos győzelmet arattunk erős ellenféllel szemben. Számomra óriási kihívás Garami Józseffel meccselni. Úgy gondolom, ezúttal a sok döntetlen után megérdemelt sikert arattunk. A biztosnak tűnő kétgólos előny birtokában már óvatosabban futballoztunk, ez ilyenkor szinte törvényszerű. Átadtuk a területet az ellenfélnek, és el kell ismerni, az MTK akkor már valóban diktálta a tempót, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink a kontráinkból. George Griffiths már régóta a kívánságlistámon szerepelt, pontosan beleillik az elképzeléseinkbe, bár jókora súlyfelesleggel érkezett. Most kezdi utolérni magát, és ez meg is látszik a játékán.”

DUNAÚJVÁROS PASE–PAKS 1–0

Dobos Barna (Dunaújváros): „Nagy gratuláció jár a játékosoknak, hiszen jó csapatot jó játékkal vertünk meg. Egy nullás vezetésünk után is volt lehetőségünk előnyünk növelésére, de az is igaz, hogy ellenfelünk a végén mindent egy lapra tett fel, és akkor beszorultunk. Természetesen nem lehet más a célunk, mint a bentmaradás. Túléltük, hogy az ősszel az első tíz fordulóban idegenben kellett játszanunk, ami azt bizonyítja, hogy sok mindenre képesek vagyunk.”

Csertői Aurél (Paks): „A futballt gólra játsszák... Az utolsó húsz percben három ziccert is kihagytunk, ugyanakkor olyan játékhelyzetet követően kaptunk gólt, amikor a mezőny egyik legalacsonyabb embere fejelte a kapunkba a labdát. Ezúttal pont nélkül maradtunk, de féléves teljesítményükért a játékosok minden elismerést megérdemelnek. Úgy láttam, hogy a játékvezetőnek rögtön a találkozó elején büntetőt kellett volna ítélnie a javunkra, mi több, a szabálytalankodó hazai futballistát ki kellett volna állítania, ráadásul a hajrában is elmaradt egy tizenegyes a javunkra.”

PUSKÁS AKADÉMIA–HALADÁS 1–0

Benczés Miklós (PAFC): „Az első félidőben jól futballoztunk, mert amit elterveztünk, végrehajtottuk, végtére is mindkét oldalon megbontottuk a Haladás védelmét, a vendégek mögé kerültünk. A második félidőben inkább a munka jellemezte a csapatomat, s szerencsére ez meghozta a gyümölcsét. Tudatosan álltunk vissza, mert tudtuk, hogy gyors embereinket elöl labdaszerzés után megjátszhatjuk. Meg is tettük, a lehetőségeinket ugyanakkor már nem tudtuk kihasználni.”

Szentes Lázár (Haladás): „Sajnos tovább tart a vesszőfutásunk, nem tudunk gólt szerezni. A játékunk sem volt meggyőző, ennél nyilván több kell ahhoz, hogy helyzeteket alakítsunk ki ellenfelünk kapuja előtt. Ezúttal hiányzott labdarúgóimból az átütő erő. Nem adjuk fel a küzdelmet. Igyekszünk a rendelkezésünkre álló állományból ütőképes csapatot kialakítani. Ez volt a negyedik bajnoki mérkőzésem az együttes élén, s megint kikaptunk, ráadásul még csak gólt sem szereztünk. Belátom, ez védhetetlen.”

NYÍREGYHÁZA–PÉCSI MFC 4–0

Mátyus János (Nyíregyháza): „Az ilyen találkozók teljesen mások, mint amikor az ötödik játszik a nyolcadikkal. Különleges helyzetben van a két csapat, az ilyen szituációkra nehéz felkészülni, és valóban akadtak a szünet előtt olyan pillanatok, amikor úgy tűnhetett, nehézségeink vannak. De a védelem akkor is jól funkcionált, és az első gól utáni szerkezetváltásunk is nagy szerepet játszott a győzelmünkben. Döntőnek bizonyult, hogy mentálisan az ellenfél fölé nőttünk, és a második gól után már érezhető volt, megvan a meccs. Amikor idejöttem, láttam, hogy a sorsolásunk pokoli, a székfoglalómban is azt mondtam a srácoknak, hogy ez az ősz két meccs, a Haladás és a Pécs elleni körül forog. Már Diósgyőrben is mutogattuk az oroszlánkörmeinket, megjött az étvágyam is, így Debrecenben és Pakson is várom a jó folytatást.”

Kulcsár Árpád (Pécs): „Egészen a hazaiak tizenegyeséig bíztam benne, hogy nyerhetünk is. A meccs jó részét mi uraltuk, majd kaptunk egy gólt, éppen a már sérült Balogh Béla helyéről. Amúgy sem vagyunk túl erősek mentálisan, a második gólt követően pedig hitehagyottá vált a csapat. Két-három hét alatt nem lehet csodát tenni, bár éppen barátom, a szövetségi kapitányként beugró Dárdai Pál bizonyította, hogy olykor egy hét alatt is a saját arculatára tudja formálni a csapatot az edző – igaz, ő a játékosait maga válogatta, ez a Pécs pedig erősítésre szorul. Természetesen azért van felelősségem a történtekben. Az is nyomasztó, ha közvetlenül alattunk van a vonal, hát még ilyen helyzetben. Ez mindenkit frusztrál, vezetőket, az edzői stábot és remélem, a játékosokat is. Meg kell találni a végső megoldást az edzői posztra, és akkor mi is elindulhatunk felfelé, ahogy a Dunaújváros, a Puskás Akadémia vagy a Nyíregyháza.”

LOMBARD PÁPA–BP. HONVÉD 1–1

Lengyel Ferenc (Lombard): „A kiállításig egyenrangú ellenfelei voltunk a Honvédnak, két azonos képességű csapat játszott. Ami Waltner Róbert kiállítását illeti, több pályán, több országban nem ítélnek ezért kiállítást. Nagy nehézségek árán, emelt fővel, tíz emberrel, az utolsó pillanatban egyenlítettünk. Bíztam a pontszerzésben, sőt a szünetben azt mondtam, nyerhetünk. Csilus Tamás sérülése aggasztó, remélem, hogy »csak« a szalagja sérült meg.”

Csábi József (Honvéd): „Megnyert mérkőzést »veszítettünk« el. A második féidőben sokkal több helyzetet alakítottunk ki, mint ellenfelünk, elég csak Godoy vagy Vécsei Bálint helyzetére gondolni. Saját magunkat kell okolnunk. Ha értékesítjük a helyzeteinket, nyugodtan rúghatott volna a Pápa a meccs végén tizenegyest... Belenyúlt a meccsbe a játékvezető, de ez már nem is olyan meglepő.”

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
November 21., péntek
19.00 Kecskeméti TE–Újpest FC 2–0Kassai Viktor
November 22., szombat
14.00
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 0–2Szabó Zsolt
16.00
Dunaújváros PASE–MVM-Paks 1–0Andó-Szabó Sándor
16.00Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás 1–0Németh Ádám
18.00Nyíregyháza Spartacus–Pécsi MFC 4–0
Bognár Tamás
20.00Lombard Pápa–Budapest Honvéd 1–1Pintér Csaba
November 23., vasárnap
16.30Videoton–Ferencváros (M1)
Farkas Ádám
18.30Győri ETO FC–Debreceni VSC-Teva (Sport2)
Erdős József
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 14 12 1 1 31–5 +26 37
2. MTK Budapest 15 11 4 21–13 +8 33
3. Diósgyőri VTK 15 8 5 2 25–17 +8 29
4. MVM Paks 15 7 5 3 23–11 +12 26
5. Újpest FC 15 6 7 2 14–10 +4 25
6. Ferencvárosi TC 14 7 3 4 21–14 +7 24
7. DVSC-Teva 14 6 4 4 18–11 +7 22
8. Kecskeméti TE 15 6 4 5 16–15 +1 22
9. Győri ETO FC 14 5 4 5 21–18 +3 19
10. Puskás Akadémia FC 15 5 3 7 17–20 –3 18
11. Nyíregyháza Spartacus FC 15 4 2 9 17–21 –4 14
12. Lombard Pápa FC 15 3 5 7 8–22 –14 14
13. Budapest Honvéd 15 3 3 9 12–20 –8 12
14. Dunaújváros PASE 15 3 4 8 14–28 –14 12
15. Pécsi MFC 15 2 4 9 14–30 –16 10
16. Szombathelyi Haladás 15 2 2 11 5–22 –17 8
Dunaújváros PASE: 1 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik