Nem hosszabbítanak, távozhat klubjától a magyar támadó – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 10:31
null
Sajtóhírek szerint Koszta Márkot nem marasztalja a Maccabi Bnei Reine (Fotó: Maccabi Bnei Reine/Facebook)
Izraeli sajtóértesülések nem marad az élvonalbeli Maccabi Bnei Reinénél Koszta Márk, aki az orosz másodosztályú Torpedo Moszkva kölcsönjátékosaként szerepel Izraelben.

A Walla Sports  arról számolt be, hogy a klub élni fog Freddy Vargas szerződésében szereplő vételi záradékkal és végleg megveszi a támadót a venezuelai Metropolitanostól, mellette pedig a külföldiek többsége a következő idényben is marad a Maccabi Bnei Reinénél, de a lap szerint nem tartozik a maradó légiósok közé Koszta Márk, aki az idény végeztével távozhat.

A lap megjegyzi, a csapatot 2023 januárja óta kölcsönben erősítő magyar támadó az előző idényben oroszlánrészt vállalt abból, hogy a Maccabi Bnei Reine az élvonalban maradjon, ám a jelenlegi kiírásban minden sorozatot figyelembe véve 30 mérkőzésen a 1906 percből csak 477 percet töltött a pályán, ez alatt négy gólig és két gólpasszig jutott.

Mint arról korábban beszámoltunk, Koszta Márkot télen vitte volna a Hapoel Beer Seva, ám az üzlet akkor meghiúsult. A magyar támadót a Transfermarkt szerint 2024. június 30-ig köti szerződés az orosz Torpedo Moszkvához, amely másfél évvel ezelőtt adta kölcsön Kosztát Izraelbe. Csakhogy a csatár a Nemzeti Sportnak nem rég azt mondta, jövő nyárig szól a szerződése Oroszországban.

„Hogy mi lesz velem? Jó kérdés, egyelőre csak az a biztos, hogy az orosz második ligás Torpedóhoz jövő nyárig köt a megállapodásom. Meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre csak arra figyelek, hogy minél jobb statisztikát hozzak össze az idény végére” – mondta április elején lapunknak a magyar támadó, aki nem volt a keretben csapata legutóbbi két bajnokiján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik