Sportrádió: Jonjo Shelvey nagyon jó példát mutatott nekem – Mocsi Attila

Vágólapra másolva!
2024.04.29. 19:46
Mocsi Attila (jobbra) jó kapcsolatot ápol a Rizespor többi játékosával (Fotó: Imago Images)
A Rizespor magyar válogatott légiósa, Mocsi Attila volt a Sportrádió Hazfutás című műsorának a vendége. A 23 éves bekk mesélt törökországi helyzetéről.

 

„Fanatikusok az emberek itt, Rizében is. A boltban is megismernek, akárcsak a városban mindenhol. (...) A falusi életemet idézi vissza, hogy itt a kissrácok reggeltől estig az udvaron fociznak. Ha jövünk haza edzésre, akkor előfordul, hogy négy-öt kissrác is álla házunk előtt. Ebben a tömbben öten-hatan lakunk mi játékosok, így várják, hogy mikor érkezünk fotóra, aláírásra. A pizzafutár is mezt kér, ha tudja, kinek hozza a kaját – ecsetelte a rizei emberek futballszeretetét Mocsi Attila, aki kitért az isztambuli gigászok (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas) elleni idegenbeli meccsek hangulatára is. – A Fener elleni meccset végigjátszottam, s amikor az ellenfélnél van a labda, akkor ötvenezer ember fütyül. Az elég fülsüketítő, a félidőben tizenöt percből tíz azzal megy el, hogy a füledet helyrehozd, mert sípolást hallasz benne.”

A ZTE-től tavaly nyáron szerződtetett védő a soron következő, Ankaragücü elleni találkozót kihagyja, de az esetleges európai kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú, Besiktas elleni meccsen már szóhoz juthat. Mocsi ezután elmondta, jó kapcsolatot ápol úgy a török játékosokkal, mint a többi légióssal.

„A külföldiekkel kicsit többet járunk kávézni vagy vacsorázni, de nagyon jó viszonyt ápolok a török játékosokkal is, például a kapussal (Gökhan Akkan – a szerk.), vagy a mellettem játszó belső védővel, Topcuval. De ott van mondjuk a Jonjo Shelvey is, aki hiába jött nagy sztárként hozzánk, olyan baráti a kapcsolatunk, és annyira jó példát mutatott nekem és a csapatnak, hogy nagyon közeli a kapcsolat, és sokat segítünk egymásnak bármiben” – mondta Mocsi.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik