Neymar és Diego Costa is segítik a brazíliai árvíz károsultjait

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 12:20
A heves esőzések a Gremio stadionját is elárasztották, a segítségnyújtásban Neymar és Diego Costa is kiveszi a részét (Fotó: Getty Images)
A dél-brazíliai Rio Grande do Sul államban a heves esőzések áradást okoztak. Két labdarúgó, Diego Costa és Neymar is a maga módján segít a szükséghelyzetben.

 

A heves esőzések okozta széles körű áradások Brazília déli részén az elmúlt hét napban legalább 95 ember halálát okozták, és 131 embert eltűntként tartanak nyilván, írja a firstpost.com. A legfrissebb médiajelentések szerint közel 200 000 embert kellett kitelepíteni otthonából. Az esőzések okozta károk a hatóságok szerint több mint 1 millió embert érintettek a régióban. A meteorológusok szerint a hét végéig további heves esőzések várhatók.

A brazil labdarúgó-szövetség 20 napra felfüggesztette három élvonalbeli klub mérkőzéseit. Az államban található a Gremio, az Internacional és a Juventude is azonban mindegyik csapat csak az árvíz levonulása után tér vissza a labdarúgáshoz, az addigi mérkőzéseket átütemzik. 

Később a dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) közölte, hogy elhalasztotta a Gremio egyik csoportmérkőzését a Copa Libertadoresben, valamint az Internacional egy másik mérkőzését a Copa Sudamericanában.

A Porto Alegre-i Beira-Rio és az Arena do Gremio stadionokba a múlt hét óta csak jetskik jutottak be. Porto Alegre repülőterét is elöntötte a víz, ahogy a város számos szállodáját és útját is.

Neymar és Diego Costa is segít a szükséghelyzetben. Neymar megosztott egy képet egy repülőgépről, amely élelmiszersegélyt szállított Brazíliába, miközben a képaláírásba ezt írta: „Ez a poszt azért van, hogy még több embert bátorítsak a segítségnyújtásra. Szeretném megköszönni a repülőgépem pilótáinak és mindenkinek, aki részt vett a projektben. Itt vagyok a távolból, és imádkozom, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba.”
 

A Gremióban futballozó Diego Costa pedig barátaival jet skikkel több mint 100 ember mentésében vett részt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik