A szoros első szett után Nadal simán kikapott De Minaurtól Barcelonában

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 18:17
Ez nem Nadal meccse volt (Fotó: Getty Images)
Két meccs után véget ért a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal menetelése a barcelonai salakpályás 500-as tenisztornán. A 37 éves klasszis két szettben kapott ki a negyedik helyen kiemelt Alex de Minaurtól a második fordulóban.

 

Nem kezdődött jól Nadal szemszögéből a meccs, De Minaur ugyanis azonnal brékelte. A 37 éves klasszis viszont nem hagyta magát, a hatodik játékban visszabrékelte az ausztrált. Ezt követően mindkét fél hozni tudta az adogatásait, majd 5:5-nél ismét De Minaur brékelt, s ez már elég volt a világranglista 11. helyén álló teniszezőnek a játszma megnyeréséhez.

A második szettben az első játékot Nadal nyerte meg, de ezt követően már semmi sem jött össze neki, kétszer is hatalmas csatában vesztette el az adogatását. Az ötödik játék sorsa például maratoni csatában dőlt el: Nadal előbb két bréklabdát hárított, majd ő került előnybe, de nem élt a lehetőséggel – De Minaur nem hibázta el a harmadik esélyét. A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol ellenállása itt tört meg: a következő játékot semmire veszítette el, majd hiába vezetett harminc semmire, De Minaur fordítani tudott, és egy harmadik brékkel lezárta a szettet meg a meccset is.

TENISZ
ATP BARCELONA
EGYES, 2. forduló (a legjobb 16 közé jutásért)
De Minaur (ausztrál, 4.)–Nadal (spanyol) 7:5, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik