Új edzőjelölt Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 11:27
A Feyenoordot irányító Arne Slot is jelölt a Liverpool vezetőedzői posztjára (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli Liverpool ügyeiben jártas The Times-újságíró, Paul Joyce értesülései szerint új utódjelöltje van a vörösöknek, akik a Feyenoordot vezető Arne Slotot szeretnék Jürgen Klopp utódjának a menedzseri poszton.

Mint ismert, Jürgen Klopp január végén jelentette be, hogy a 2023–2024-es idény végeztével közel tíz év után elhagyja a Liverpoolt. A vörösök lényegében azóta keresik a német szakember utódját, s eleinte a Bayer Leverkusennel kiválóan teljesítő egykori játékosukat, Xabi Alonsót szerették volna, ám ő úgy döntött, egy évig még biztosan a gyógyszergyáriaknál marad.

A Liverpoolnál többször felmerült a Sportingot irányító Rúben Amorim és a Brightonnál évek óta remek munkát végző Roberto De Zerbi is, csakhogy a napokban újabb név került a jelöltlistára, ráadásul a The Times újságírója, Paul Joyce szerint meglehetősen előkelő helyre, ugyanis úgy tudja, már a Feyenoordot 2021 óta vezető Arne Slot a legesélyesebb Klopp-utód.

A 45 éves szakember 2013-as visszavonulása után utolsó klubjánál, a zwollei PEC-nél kezdett edzősködni, majd a Cambuur után az AZ Alkmaarnál előbb másod- aztán vezetőedző volt 2017 júniusa és 2020 decembere között. Slot vezetőedzőként jó munkát végzett az Alkmaarnál, hiszen 58 meccsen átlagosan 1.98 pontot szerzett, nem véletlen, hogy 2021 nyarán átvette a nagymúltú Feyenoord irányítását, mellyel az előző kiírásban holland bajnok lett, míg múlt héten megnyerte a Holland Kupát, a mostani évadban pedig második helyen áll a PSV mögött. Slot vezetésével a nemzetközi porondon is maradandót alkottak a rottedamiak, hiszen 2022-ben Ekl-döntőt játszottak.

Slot iránt korábban más angol csapatok is érdeklődtek, de a Chelsea és a Tottenham sem tudta megszerezni őt, legutóbb pedig februárban a másodosztályú Leeds érdeklődését utasította vissza.

A Liverpool egyik legnagyobb magyar szurkolói oldala, a PoolBarátok arról ír, hogy Slot mellett szólhat, hogy a nemrég kinevezett futballfőnök, Michael Edwards elég jónak látja őt ahhoz, hogy előremozdítsa a játékosok fejlődését, csapatának játékstílusa pedig agresszív.

A rotterdamiak egyébként szeretnék megtartani a 2026 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező vezetőedzőjüket, azaz ha más klubnál vállalna munkát, a fogadó csapatnak fizetnie kellene.

A The Times egyébként megjegyezte, hogy elhalasztották Arne Slot keddre tervezett, Go Ahead Eagles elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját.

Fabrizio Romano olasz transzferguru X-oldalán arról számolt be, hogy a Liverpool közvetlen kapcsolatba lépett Arne Slottal, ez pedig az első lépés lehet további egyeztetésekhez. Romano később megjegyezte, a vörösök és a holland szakember közötti első kapcsolatfelvétel nagyon pozitív volt.

FRISSÍTÉS: szerdán kora délután Paul Joyce és Fabrizio Romano arról számoltak be, hogy a Liverpool és a Feyenoord konstruktív megbeszélést folytatott Arne Slot „áráról”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik