La Liga: távozik az Athletic Bilbao klublegendája, Iker Muniain – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 12:25
Athletic Club v Real Mallorca - Copa Del Rey Final
Ion Alcoba BeitiaIker Muniain kupagyőzelemmel búcsúzik az Athletic Bilbaótól (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Bilbao legendás játékosa, Iker Munian bejelentette, hogy az idény végén elhagyja az együttest. A középpályás 15 év után távozik a baszk „oroszlánoktól”, de még nem tudja, hol folytatja a jövőben.

Iker Munian szerdán videóüzenetben jelentette be, hogy szerződésének lejártával, az idény végén távozik az Athletic Bilbaótól, amelynek 2009 óta volt a meghatározó játékosa. „Te voltál a legjobb dolog az életemben, de most szerelmem, eljött az idő, hogy elváljunk egymástól” – fogalmazott a videóban Munian, aki két alkalommal a spanyol válogatottban is lehetőséget kapott.

A 31 éves középpályás – aki egyben a Bilbao csapatkapitánya is – ellentmondást nem tűrő, csupaszív, ugyanakkor nagyon technikás játéka miatt vált a baszk szurkolók kedvencévé, és a hosszú évek alatt a La Liga legjobb középpályásai között is emlegették. Összesen 557 mérkőzésen viselte a Bilbao piros-fehér csíkos mezét, ezzel az örökrangosorban második egy másik klublegenda, José Ángel Iribar (614 mérkőzés) mögött. Munian a terveiről nem árult el semmi konkrétumot a videóban, így azt sem tudni, hogy hol folytatja pályafutását – már ha egyáltalán folytatja bárhol, s nem vonul vissza végleg a labdarúgástól.

„Tizenkét évesen, még gyerekként érkeztem Bilbaóba, és ma, majdnem két évtizeddel később, 15 évnyi játék után az első csapatban, elérkezett a pillanat, hogy bejelentsem a távozásom – mondta el a középpályás a videójában. – Boldogan távozom, azzal a beteljesült álommal, hogy negyvenévnyi várakozás után megszereztük a klub huszonötödik spanyol kupáját. Valami hihetetlen volt. Az egység, amely megmutatkozott a csapat és a szurkolók között, valóban rámutatott arra, hogy egyedülállóak vagyunk a világban. Nehéz döntés volt, de azt hiszem, a klubnak és nekem is ez volt a legjobb megoldás.”

Munain zárásként hozzátette: bár a távozása már biztos, a hátralévő mérkőzéseken tiszta szívvel fog küzdeni szeretett csapata sikereiért, és azért, hogy a Bilbao az idény végén megszerezze a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikét.

A játékostól egyébként a Bilbao is elbúcsúzott hivatalos honlapján, megköszönve a sokéves szolgálatait. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik