BL: „Taktikai mesterkurzus volt Tucheltől”

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 07:27
null
A Bayern elnöke szerint Tuchel taktikai mesterkurzust tartott az Arsenal ellen (Fotó: FC Bayern Munich/X)
Mint ismert, a Bayern München az idegenben elért döntetlen után hazai pályán Joshua Kimmich góljával 1–0-ra nyert az Arsenal ellen és bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A bajorok úgy vélik, a szurkolók jelentették a különbséget, míg Mikel Arteta büszke csapatára, hiszen az „ágyúsok” hét év után szerepeltek ismét a legrangosabb sorozatban, ahol egészen a negyeddöntőig meneteltek – a spanyol szakember szerint más kluboknak hat-hét év kell, hogy eljussanak a sorozat ezen szakaszába.

Hihetetlen győzelem. Ez egy nagyon nehéz idény számunkra és időnként harcolnunk kell. A mostani is ilyen volt. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de azt is, hogy hazai pályán a szurkolóink jelenthetnek különbséget” – kezdett bele a TNT Sportsnak adott nyilatkozatába a Bayern München angol csatára, Harry Kane. „Joshua Kimmich nagyszerű gólt lőtt, ami a különbséget jelentette számunkra, utána a védekezésről és arról szólt a meccs, hogy ne kapjunk gólt. Nagy eredmény az elődöntőbe jutás, szóval most élvezhetjük ezt” – tette hozzá Kane.

„Csodálatos érzés ilyen fontos gólt szerezni a szurkolóink előtt egy olyan estén, mint a mostani. Ezek azok a pillanatok, amelyekért dolgozunk. Mi pedig keményen megdolgoztunk érte. Most megkaptam a jutalmat. Örülök neki, egyelőre az elődöntőre koncentrálunk, aztán meglátjuk, mi lesz” – vélekedett a mérkőzést eldöntő Bayern-középpályás, Joshua Kimmich.

„Remek, hogy a szurkolóinkkal ünnepelhetünk. A második félidei teljesítmény nagyon jó volt és tudtunk egy gólt szerezni és ha a két meccset együtt nézzük, úgy vélem, megérdemelten jutottunk tovább” – hangsúlyozta Kimmich.

Manuel Neuer történelmet írt az Arsenal ellen, ugyanis a Bayern München kapusának ez volt az 58. kapott gól nélküli mérkőzése a Bajnokok Ligájában, ezzel ő tartja a vonatkozó rekordot.

„Azt hiszem, különleges estét éltünk át Münchenben. Az atmoszféra, a szurkolók, a szurkolás, de döntően a teljesítményünk alatt produkált fegyelem az, amik kulcsfontosságúak voltak ahhoz, amit most átéltünk és nagyon örülünk, hogy átélhettük” – summázta Neuer.

A Bayern elnöke, Herbert Hainer is megszólalt a müncheniek elődöntőbe jutása után.

Taktikai mesterkurzus volt Thomas Tucheltől

– összegzett Hainer.

„Az első félidő egy sakkjátszma volt. Senki nem akarta elkövetni az első hibát. Mindenki a biztonságra törekedett. Voltak nekünk is és az Arsenalnak is pillanataink. A szünetben bátorítottuk a csapatot és egy fantasztikus második félidőt játszottunk” – kezdte értékelését Thomas Tuchel.

„Mindig jobb a saját szurkolóid előtt játszani. Minden szerelésnél és minden támadásnál megkapod a támogatást, ami felemel. Az elődöntőben mindenkinek meg kell mutatnia magát, a játékosoknak és a szurkolóknak is. Most is volt három szabad helyünk a kispadon, míg a túloldalon nincsenek sérültek. Az első meccshez képest elveszítettük a teljes sebességünket Davies, Coman és Gnabry kiesésével és erre csapatként kell megtalálnunk a megoldást. A legnagyobb elismerésem az egész csapatnak. Nagyon boldogok vagyunk!” – zárta szavait Tuchel.

„Jelen pillanatban az öltöző »kizsigerelt« és nagyon csalódott. Nem találom a megfelelő szavakat, hogy biztassam őket. Bárcsak tudnám, mit mondhatnék. Egy olyan csapat ellen játszottunk, amelynek sok tapasztalata van. Kis különbség volt a párharcban. Voltak pillanatok, amikor mi voltunk a jobbak, de adtunk nekik két gólt előnyt és ez túl sok volt” – nyilatkozta az Arsenalt irányító Mikel Arteta.

„Láthattuk, hogy nincs lehetőség hibázni. Vétettünk egy nagy hibát és gólt kaptunk belőle. Utána sok különböző módon próbálkoztunk, de nehéz dolgozunk volt. Most kell igazán közel állni a játékosokhoz és támogatni őket, mert ők vittek végig minket ezen az úton” – jegyezte meg a spanyol szakember.

„Általában egy hiba vagy egy varázslatos pillanat dönti el ezeket a párharcokat. Az első meccsen volt lehetőségünk rá, de nem tudtunk nyerni. Azt hiszem, ma jobbak voltunk náluk, voltak pillanatok, amikor domináltunk, de a tizenhatos körül több villanás kell a győzelemhez” – húzta alá Arteta.

„A klub hét évig nem játszott a Bajnokok Ligájában. Szerettünk volna bejutni az elődöntőbe vagy a döntőbe az első évben. Látható, hogy sok más klubnak hat-hét év kell, hogy elérje ezt a szakaszt. Ez a realitás. Most át kell élnünk a fájdalmat, de holnaptól ugyanazt a hozzáállást kell mutatnunk, mint eddig” – zárta szavait Arteta.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–ARSENAL (angol) 1–0 (0–0)
München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
BAYERN: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Mazraui (Kim Min Dzse, 76.) – Laimer, Goretzka – L. Sané (Upamecano, 89.), Musiala, R. Guerreiro – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
ARSENAL: Raya – B. White, Gabriel, Saliba, Tomijaszu (Nketiah, 86.) – Ödegaard, Jorginho (Gabriel Jesus, 68.), Rice – Saka, Havertz, Martinelli (Trossard, 68.). Menedzser: Mikel Arteta
Gólszerző: Kimmich (63.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik