Euroliga: a Fener és az Olympiakosz is bejutott a final fourba

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 22:59
Nem tudta megállítani a Barcelona az Olympiakoszt (Fotó: Getty Images)
Az Olympiakosz rendkívüli hajrával 63–59-ra legyőzte a Barcelonát, míg a Fenerbahce hosszabbítás után 80–79-re verte meg a Monacót. E sikerekkel a görög és a török gárda egyaránt bejutott a férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe, ahol a Real Madrid és a Panathinaikosz várja őket.

MONACO–FENERBAHCE

Az előző mérkőzéshez hasonlóan a felek ismét az első perctől kezdve kifejezetten kiélezett meccset játszottak egymással. A hazaiak ugyan kisebb előnnyel vonulhattak a nagyszünetre, de ezt a folytatásban simán behozta a török gárda és mivel az utolsó percekig koncentráltak a csapatok, hosszabbítás következett. Az extra játékidőben továbbra sem tudott ellépni egyik csapat sem, végül a Fener kicsivel koncentráltabb maradt, így egyetlen ponttal, de megnyerte a találkozót, ami továbbjutást jelentett számára. 

A Monacóban az amerikai Mike James volt a legeredményesebb 20 ponttal, míg a Fenerbahcéból négy játékos is két számjegyű pontot ért el. 

BARCELONA–OLYMPIAKOSZ

A másik meccshez hasonlóan a Barcelona–Olympiakosz is rendkívül szoros volt elejétől a végéig, ám azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyik együttes sem fogott ki túl jó napot. Az utolsó negyedben még csak 40–40 volt az állás, hiszen nagyon kevés dobása ült a feleknek. Az utolsó percekben azonban nagyon elkapták a fonalat a vendégek és egy 8–0-s sorozatnak köszönhetően bebiztosították a győzelmüket, egyúttal a final fourt is. 

A spanyoloknál Nicolás Laprovittola 17, míg a görögöknél Shaquielle McKissic 12 pontot szórt. 

FÉRFI EUROLIGA
RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, 5. (UTOLSÓ) MÉRKŐZÉSEK
Monaco (francia)–Fenerbahce (török) 79–80 (15–13, 25–22, 15–21, 15–14, 9–10) – hosszabbítás után
Végeredmény: 3–2-vel továbbjutott a Fenerbahce 
Barcelona (spanyol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 59–63 (12–9, 15–16, 13–15, 19–23)
Végeredmény: 3–2-vel továbbjutott az Olympiakosz

A Real Madrid a múlt héten , míg a Panathinaikosz kedden jutott be a négyes döntőbe, amely május 24–26-án lesz Berlinben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik