Bejelentette visszavonulását a legendás szerb pólókapus

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 14:26
Bejelentette visszavonulását az FTC, a Debrecen, az Eger, a Vasas és az OSC korábbi kapusa, a szerb Braniszlav Mitrovics (Fotó: Balogh László)
Bejelentette visszavonulását a szerb férfi vízilabda-válogatott legendás, kétszeres olimpiai bajnok kapusa, a pályafutása során az FTC-t, a Debrecent, az Egert, a Vasast és az OSC-t is erősítő Braniszlav Mitrovics.

A szerb férfi vízilabda-válogatott kapusa hétfőn, közösségi oldalán tudatta, hogy befejezi profi pályafutását.

Az újvidéki születésű 39 éves kapus karrierjét a Vojvodinánál kezdte, majd volt a Partizan Beograd, az FTC, a Debrecen, az Eger, az OSC, a Vasas és a francia Tourcoing játékosa is.

Mitrovics a szerb válogatottban összesen 241 mérkőzésen szállt vízbe, 2016-ban Rióban és 2021-ben Tokióban olimpiai bajnok lett, emellett Európa-bajnokságokon négy, világbajnokságon egy aranyérmet szerzett.

Braniszlav Mitrovics azok után is döntött a visszavonulás mellett, hogy a februári, dohai világbajnokságon Uros Sztevanovics szövetségi kapitány jelezte felé, hogy a párizsi ötkarikás játékokon már nem számít rá, így csak idő kérdése volt, Mitrovics mikor jelenti be visszavonulását – írja a Magyar Szó.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik