A Washingtonnal vált teljessé az NHL rájátszásának mezőnye

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 09:37
A pillanat, amikor T. J. Oshie (fehérben) véget vet a Flyers idényének Philadelphiában, és továbbrepíti a Washingtont a playoff felé (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals drámai mérkőzésen, a Philadelphia Flyers legyőzésével biztosította a helyét az NHL rájátszásában, amelynek mezőnye így teljessé vált.

 

A Flyersnek egyetlen esélye volt arra, hogy életben tartsa rájátszásba jutási esélyeit: a rendes játékidőben le kellett győznie a fővárosi csapatot. Ennek érdekében John Tortorella vezetőedző nagy kockázatot vállalt, 1–1-es állásnál, több mint három perccel a rendes játékidő vége előtt lehívta Samuel Ersson kapust, hogy több mezőnyjátékossal támadhasson.

Csakhogy a merész taktika visszaütött, T. J. Oshie szinte azonnal az üres kapuba ütötte a korongot, amivel eldőlt a mérkőzés és megpecsételődött a Philadelphia sorsa.

A Washington elcsípte a Keleti főcsoport utolsó playoffhelyét, így a tavalyi betli után ismét szerepelhet a playoffban.

A Montrealt szétlövéssel legyőző Detroit a Capitalséval azonos pontszámmal zárt, de az összevetés a Washingtonnak kedvezett.

Ezzel teljessé vált a rájátszás mezőnye, keleten a New York Rangers, a Carolina Hurricanes, a Florida Panthers, a Boston Bruins, a Toronto Maple Leafs, a Tampa Bay Lightning, a New York Islanders és a Washington Capitals, míg nyugaton a Dallas Stars, a Vancouver Canucks, a Winnipeg Jets, a Colorado Avalanche, az Edmonton Oilers, a Nashville Predators, a Vegas Golden Knights és a Los Angeles Kings maradt versenyben a Stanley-kupáért.

Az alapszakasz utolsó két játéknapján már legfeljebb a sorrend változhat a playoffcsapatok között.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Ottawa Senators 1–3
Columbus Blue Jackets–Carolina Hurricanes 6–3
Montréal Canadiens–Detroit Red Wings 4–5 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers–Washington Capitals 1–2
Florida Panthers–Toronto Maple Leafs 5–2
Winnipeg Jets–Seattle Kraken 4–3
Vegas Golden Knights–Chicago Blackhawks 3–1
Vancouver Canucks–Calgary Flames 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik