NB I: az egyik legjobb csatár nem kötött előszerződést – ingyen válthat

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 13:39
Sztefan Drazsics (fehér szerelésben) a 25. fordulóban, Újpesten gólpasszal segítette pontszerzéshez csapatát (Fotó: Szabó Miklós)
A következő hazai átigazolási időszak egyik slágertémája lehet a Mezőkövesd szerb futballistájának, a góllövőlistán tíz góllal, holtversenyben a 4. helyen álló Sztefan Darzsicsnak a jövője. A 31 éves csatárnak ugyanis a nyáron lejár a szerződése jelenlegi klubjánál, így szabadon igazolhatóvá válik.

 

Sztefan Drazsics kapcsán az elmúlt napokban szárnyra kaptak olyan találgatások internetes fórumokban, hogy a csatár már előszerződést kötött az iránta a téli átigazolási időszakban érdeklődő Újpesttel, de a játékos menedzsere, Radovan Stijacic a Nemzeti Sport megkeresésére ezt határozottan cáfolta.

Szó sincs arról, hogy bármely klubbal előszerződést kötöttünk volna Sztefan Drazsics ügyében. A téli átigazolási időszak óta hivatalos ajánlatot sem kaptunk senkitől. A csatár most arra koncentrál, hogy a bajnokságból hátralévő időben minél több góllal, gólpasszal segítse csapatát, a jövőjével ezt követően foglalkozunk majd” – reagált a játékosügynök.

A tabellán utolsó helyen álló Mezőkövesd 27 forduló alatt csak 24 gólt ért el (ez messze a legkevesebb a mezőnyben), viszont ebből tízet Draizscs szerzett, amivel holtversenyben 4. helyen áll a bajnokság góllövőlistáján, ráadásul négy gólpassza is volt. A tavaszi mérlege két gól, két gólpassz.

Mivel Drazsicsnak a nyáron lejár a szerződése, menedzsere bízik benne, hogy több, a magyar mellett külföldi ajánlatok közül is választhat majd a támadó, aki az NB I-ben összesen egyébként már 47 gólnál és 17 gólpassznál tart 157 meccsen, a Mezőkövesd mellett a DVTK-ban is játszott hazánkban, de közben megfordult Kínában is. Az NB I-ből ebben az idényben korábban az Újpest mellett a Fehérvár FC érdeklődéséről lehetett hallani Drazsics kapcsán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik