Hiába nyert klasszikust az MU, a Liverpool jött ki jobban az FA-kupa-meccsből

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 12:41
Nagy csata várható (Fotó: Getty Images)
Mint azt bizonyára tudják, ma (vasárnap) 16.30-tól Anglia két legsikeresebb csapata, a Manchester United és a Liverpool FC összecsap az MU otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). Három héttel azután rendezik ezt a mérkőzést, hogy a két gárda szintén Manchesterben megküzdött egymással az FA-kupában, és amelyet drámai módon, a kétszer 15 perces hosszabbításban az MU nyert meg.

A továbbjutásba és a katartikus győzelembe azonban nem tudott belekapaszkodni a Manchester United. A válogatott szünet után az együttes kilátástalan játékot nyújtva ikszelt a Brentford otthonában, igaz, majdnem így is győzni tudott. Aztán jött a Chelsea elleni csütörtöki meccs, amelyet ugyan kétgólos hátrányból megfordított az MU, de egy szintén klasszikussá váló meccsen elbukott a ráadásban.

Ezzel szemben a Liverpool az FA-kupa-búcsú óta mindkét mérkőzésén három ponttal gazdagodott. A Brighton & Hove Albiont és a Sheffield Unitedet is az Anfielden győzte le a csapat, amely legutóbb idegenben éppen az Old Traffordon szerepelt.

Nem kis tétje van a mai meccsnek: a Liverpool egy rangadót nyerve ismét a tabella élére léphetne, és gyakorlatilag kiüthetné ősi riválisát a BL-től, míg az MU egy mai sikerrel életben tarthatná a BL-reményeket, emellett a bajnoki cím szempontjából lépéshátrányba juttatná a Liverpoolt. 

A két csapat legutóbbi két egymás elleni tétmérkőzése a rendes játékidőben döntetlent hozott. Az iksz ma egyik együttesnek sem lenne jó.

A KÉT CSAPAT VÁRHATÓ KEZDŐJE
MU: An. Onana – Dalot, Maguire, Kambwala, Wan-Bissaka – Casemiro – Antony, Bruno Fernandes, Mainoo, Garnacho – R. Höjlund.
Liverpool: Kelleher – Bradley, Konaté, Van Dijk, Gomez – Szoboszlai, Endo, Mac Allister – Szalah, D. Núnez, L. Díaz

ANGOL PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ
16.30: Manchester United–Liverpool (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik