A kiállítás döntött, négyet vágott a PSG Barcelonában

Vágólapra másolva!
2024.04.16. 22:53
Fotó: AFP
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Barcelona az idegenbeli egygólos siker után odahaza 4–1-re kikapott a PSG-től.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (1–1)
Barcelona, Olimpiai Stadion, 50 309 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Barcelona: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, Cubarsí, Cancelo (Joao Felix, 82.) – Gündogan, Pedri (Ferran Torres, 61.), F. de Jong (Fermín López, 82.) – Yamal (Inigo Martínez, 34.), Lewandowski, Raphinha. Vezetőedző: Xavi
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Lucas Hernandez, Marquinhos, Nuno Mendes – Zaire-Emery (Ugarte, 80.), Vitinha, Fabián (Asensio, 67.) – O. Dembélé (Kolo Muani, 88.), K. Mbappé, Barcola (Li Kang In, 67.). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Raphinha (12.), ill. O. Dembélé (40.), Vitinha (54.), K. Mbappé (61., 89. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: R. Araújo (29.)
Továbbjutott: a PSG, 6–4-es összesítéssel

Egygólos előny birtokában fogadta a Barcelona a Paris Saint-Germaint. Xavi a mérkőzés előtt is kiemelte, hogy a szurkolók támogatására is szükség lesz, ehhez mérten parázs volt a hangulat, a hazai drukkerek a korábbi Barcelona-játékos Ousmane Dembélét, valamint a hétvégi el Clásicóra készülve Vinícius Júniort szidták. A 12. percben  Ronald Araújo tette ki jobbra a labdát, Lamine Yamal egy az egyben megverte Nuno Mendest majd az alapvonalról középre tette a labdát, az érkező Raphinha pedig az ötösön belül a kapuba talált (1–0).

A Barcelona ezzel már korán kétgólos előnyre tett szert a párharcban, azonban a PSG-nek rengeteg ideje maradt. Az első fél óra végéhez közeledve Kylian Mbappé révén éledezett a párizsi csapat, majd a 29. percben Ronald Araújo szabálytalankodott a kiugró Barcolával szemben, amiért az uruguayi piros lapot kapott Kovács István játékvezetőtől. Tíz perccel később már ki is használta az emberelőnyét a PSG, Barcola középre tette labdáját Dembélé bombázta a bal felső sarokba (1–1).

A fordulást követően folytatódott a vendégek dominanciája. Az 54. percben egy PSG-szögletet követően Vitinha 18 méterről lőtt zavartalanul a jobb alsó sarokba (1–2). Nem sokkal később már a párharcban is megszerezte a vezetést Luis Enrique csapata. Joao Cancelo lépett oda Dembélének, jöhetett a tizenegyes, Ter Stegen ugyan érezte az irányt, Kylian Mbappé nem kegyelmezett (1–3). Ezt Xavi már csak a lelátóról látta, ugyanis Kovács István reklamálás miatt őt is kiállította, majd José Ramón de la Fuente, a hazaiak kapusedzője is piros lapot kapott.

A Barcelona emberhátrányba több helyzetet is kidolgozott, az egyenlítés helyett azonban egy kontratámadás végén Kylian Mbappé feltette a pontot az i-re, beállítva az 1–4-es végeredményt. A PSG a párizsi vereség után Barcelonában megfordította a párharcot, és bejutott a legjobb négy közé, ahol a Dortmunddal találkozik.

Fotó: AFP

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik