Fehérvár: kivásárolják a szerződéséből a kulcsjátékost – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 12:13
Fehérváron döntés született, a klub érvényesíti opciós jogát Tóth Balázs ügyében (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport információi szerint a Fehérvár FC-nél döntés született arról, hogy a csapat érvényesíti opciós kivásárlási lehetőségét a Puskás Akadémiától nyárig kölcsönkapott kapus, Tóth Balázs ügyében.

 

 

Szerdán már beszámoltunk arról, hogy a Fehérvár FC tárgyalásokat kezdeményez a Puskás Akadémiával a 26 éves Tóth Balázs szerződtetése ügyében. A kapus tavaly egy évre került kölcsönbe Fehérvárra, ahol a csapat egyik legjobbjaként kulcsszerepet játszik abban, hogy az együttes a dobogóért harcol a bajnokságban. Tóth pedig a válogatott keretébe is visszakerült a jó teljesítményének köszönhetően, így nem meglepő, hogy szeretnék megtartani Fehérváron. 

A klub tavaly nyáron opciós jogot is szerzett Tóth végleges szerződtetésére, tehát a két klub a megállapodásában rögzítette, mekkora összeget kell fizetnie a Fehérvárnak, ha a kölcsön lejárta után végleg szerződtetné a kapuvédőt, akinek még 2026-ig szól a szerződése Felcsúton. Persze ebből az árból, tárgyalással akár alkudhatna is a Fehérvár – erről szólt a szerdai hírünk. 

Közben azonban kiderült, hogy bejelentkezett egy másik kérő is a kapusért, ezért értesüléseink szerint a Fehérvárnál úgy döntöttek, nem várnak, és inkább „lehívják” az eredeti megállapodásban szereplő opciót. Ez ilyenkor általában úgy működik, hogy a kölcsönvevőnek meghatározott időpontig van lehetősége érvényesíteni az opcióját, azt követően viszont már „szabad a vásár”. Fehérváron ezt nem szeretnék megvárni, ezért a vásárlási opciót kihasználva végleg szerződtetik Tóth Balázst.

A klub a hírt egyelőre nem erősítette meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik