Tíz éve ezen a napon lőtt Bale emlékezetes gólt a Barcának a kupadöntőben – videó

Vágólapra másolva!
2024.04.16. 14:37
Gareth Bale egy elképesztő sprint után döntötte el a kupafinálét (Fotó: AFP)
Mintha tegnap lett volna, hogy Gareth Bale hatalmas sprintet levágva, Marc Bartrát faképnél hagyva győztes gólt szerzett a Real Madrid színeiben az FC Barcelona ellen vívott spanyol Király-kupa-döntőben. Pedig ez már napra pontosan tíz évvel ezelőtt volt.

2014. április 16-án a Real Madrid a Barcelonával találkozott a Király-kupa Valenciában megrendezett döntőjében. A mérkőzésen előbb Ángel Di María, majd Marc Bartra rezegtette meg a hálót, így a finálé a hajrára fordulva döntetlenre állt. Amikor már szinte mindenki azt hitte, jön a hosszabbítás, a ráadás helyett Gareth Bale érkezett, méghozzá egy elképesztő sprinttel.

A walesi klasszis a döntő 85. (!) percében egy kontra közben az oldalvonalon túl, azaz a pályán kívül vágtázott, és mutatott be olyan sprintet, amelyre a legtöbb játékos a meccsek hajrájában már képtelen lenne. A Barcelona védője, Marc Bartra nem is tudta tartani a lépést a madridi támadóval, így született meg a kupagyőzelmet érő gól.

A most 34 éves Bale azóta már felhagyott a profi futballal, tavaly januárban jelentette be a visszavonulását.

A hétvégén egyébként a Real Madrid pályaválasztásával el Clásicót rendeznek a spanyol bajnokság 32. fordulójában, vasárnap. De persze előtte még hét közben mindkét csapatra nagy mérkőzés vár a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

LABDARÚGÁS, SPANYOL KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ
BARCELONA–REAL MADRID 1–2 (0–1)
Valencia, Mestalla. V: Antonio Mateu Lahoz
BARCELONA: Pinto – Dani Alves, Bartra (Alexis Sánchez, 86.), Mascherano, Jordi Alba (Adriano, a szünetben) – Xavi, Busquets, Iniesta – Cesc Fabregas (Pedro, 60.), Messi, Neymar. Vezetőedző: Gerardo Martino
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Isco (Casemiro, 88.), Modric – Bale, Benzema (Varane, 90.), Di María (Illarramendi, 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Bartra (68.), ill. Di María (11.), Bale (85.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik